Opettajat

Koti-teatterilla työskentelee täyspäiväisesti kaksi, ja osa-aikaisesti kolme opettajaa. Lisäksi Koti-teatterilla on säännöllisesti vierailevia luennoitsijoita ja opettajia alan ammattilaisten kirjavasta joukosta.

 

Jouko Marjamaa, käsikirjoituksen opettaja

”Olen Jouko Marjamaa ja opetan Koti-teatterilla käsikirjoitusta ja dramaturgiaa. Koulutukseltani olen käsikirjoittaja, ja valmistuin ammattiin vuonna 2009 Teatterikorkeakoulusta. Opetan kursseilla käsikirjoittamisen perusteita ja teemme opiskelijoiden kanssa jokaisen kurssin päätteeksi valmiin käsikirjoituksen, jonka pohjalta valmistetaan näytelmä- tai musikaaliesitys.”

 

Mirka Kuusela, ohjauksen opettaja

”Olen Mirka, Teatterikorkeakoulusta valmistunut elokuvaohjaaja, jonka veri veti opintojen päätyttyä teatteriin. Päädyin sattumien kautta Turun Koti-teatteriin ohjaajaksi ja ohjauksen opettajaksi vuonna 2010. Kursseilla käyn opiskelijoiden kanssa läpi ohjauksen perusteita ja siihen liittyviä haasteita. Toimin myös ohjaajana ja opiskelijoiden apuna itse esityksissä.”

 

Anni Mäkinen, näyttelijä

”Olen Mäkisen Anni ja olen ollut Koti-teatterin riveissä aina alkuajoista lähtien. Alkuun toimin harrastelijanäyttelijänä ja tuotannon avustajana, mutta sittemmin olen keskittynyt näyttelemiseen ja näyttelijän ohjaukseen. Olen vahvasti läsnä Koti-teatterin omissa tuotannoissa sekä tilaustuotannoissa ja niiden valmisteluissa.”

 

Tero Kuisma, muusikko

”Nimeni on Tero ja olen itseoppinut muusikko. Soitan yhteensä yhdeksää eri soitinta sujuvasti, ja toimin Koti-teatterin musiikkivastaavana. Pääasiallisesti olen osallisena musikaaleissa, ja vedän kursseja laulajille ja soittajille. Sävellän, sanoitan ja sovitan lähes kaiken musiikin, jota esityksissämme kuullaan.”

 

Eija Forsberg, dramaturgi

”Nimeni on Eija Forsberg ja olen pitkän linjan ammattilainen mitä tulee dramaturgiaan ja näytelmäkirjallisuuteen. Avustan opiskelijoita esitysten käsikirjoitusten laadinnassa ja draaman kaaren ylläpitämisessä. Toimin osa-aikaisena tuntiopettajana Koti-teatterilla, ja vedän kerran kuukaudessa pikakurssia ’Dramaturgian ABC’.”

 

Kurssihinnasto

Käsikirjoituksen perusteet 1, 150€

Kurssilla käydään läpi käsikirjoittamisen alkeet. Tapaamiskertoja on viisi kappaletta, ja ne koostuvat ensimmäisellä kurssilla lähinnä luennoista.

 

Käsikirjoituksen perusteet 2, 250€

Kurssilla sukelletaan syvemmälle draaman maailmaan, ja tehdään ryhmässä näytelmäkäsikirjoitus. Kurssiin kuuluu 10 tapaamiskertaa, joista jokaisella työstetään käsikirjoitusta eteenpäin. Ennen tätä kurssia on hyvä suorittaa käsikirjoituksen ensimmäinen kurssi.

Dramaturgian ABC, 175€

Eija Forsbergin vetämä dramaturgian pikakurssi vie sinut syvälle draaman ytimeen. Missä dramaturgiassa on kyse ja mitä dramaturgin tehtäviin kuuluu? Sen tiedät tämän kurssin jälkeen.

 

Näytelmäkurssi, 500€

Näytelmäkurssilla muodostetaan työryhmä aina ohjaajasta näyttelijöihin ja muusikoihin. Näytelmäkurssi hyödyntää käsikirjoituskurssien valmistamia käsikirjoituksia, ja rakentaa valmiin teatteriesityksen näiden pohjalta. Näytelmäkurssiin kuuluu myös näytelmän esittäminen yleisölle. Tapaamiskertojen lukumäärä riippuu tuotannosta ja ryhmän aikataulusta, mutta vaihtelee useimmiten 10-20 kerran välillä ennen varsinaista ensiesitystä.

 

Näyttelijänohjauksen ABC, 200€

Kurssilla pureudutaan ohjauksen alkeisiin ja henkilökohtaiseen näyttelijänohjaukseen. Kurssi suoritetaan usein yhteistyössä näytelmäkurssin kanssa, jolloin ohjaajaopiskelijat pääsevät kokeilemaan taitojaan tositilanteessa.

 

Tanssi- ja/tai laulukurssi, 200€

Kurssit toimivat joko yhdessä tai erikseen näytelmäkurssin kanssa, riippuen toteutettavan näytelmän lajista. Osallistujamäärästä riippuen järjestämme myös pelkästään tanssiin ja lauluun painottuvia kursseja, joiden fokus pidetään joko tanssissa tai laulussa. Kurssilla tuotetaan esitys, ja esiintyminen kuuluu kurssin hintaan.

 

Kurssiaikataulut

Kurssien aikataulut riippuvat paljolti ilmoittautumismääristä kunakin ajankohtajana. Lähes kaikki kurssit järjestetään useammin kuin kerran kuukaudessa, dramaturgian kurssia lukuun ottamatta. Dramaturgian kurssi alkaa jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina ja kestää kaksi viikkoa.

 

Näytelmäkursseja järjestetään useita päällekkäin, joten tuotannossa voi olla samanaikaisesti monta eri näytelmää. Ota meihin yhteyttä saadaksesi selville tarkemmat kurssitiedot ja niiden alkamisajankohdat.

 

Opetussuunnitelmat ja aiheet

Kaikkien kurssiemme tavoitteena on auttaa opiskelijaa pääsemään syvemmälle teatterin maailmaan. Pureudumme käsikirjoituksiin ja ohjaukseen, sillä haluamme, että myös näyttelijöillämme on selkeä näkemys, mitä olemme toteuttamassa. Vaikka kurssimme ovat pääasiassa rentoja ja hauskoja, siinä sivussa opetamme paljon alan salaisuuksia ja toimintamenetelmiä.

 

Tarjoamme opiskeluaiheita niin näyttelemisen, musisoinnin, laulun, tanssin kuin käsikirjoittamisen ja ohjaamisen saralta. Koti-teatterin kurssitarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle esiintymisestä kiinnostuneelle jotain.